Hvordan velger jeg den beste behandlingen for helvetesild?

Selv om det ikke er noen kur for helvetesild, finnes det en rekke forskjellige behandlinger som kan bringe lindring fra smerte og kløe av denne virusinfeksjonen. Noen er enkle hjemmehjelpemidler, og andre krever hjelp av steroider eller antivirale legemidler. Virkelig, den beste behandlingen for helvetesild avhenger av hvert individ, og alvorlighetsgraden av et utbrudd. Ingen to saker er like, som er en av fasetter av helvetesild som gjør det så frustrerende lidelse.

Helvedesild vises oftest hos eldre mennesker, eller de som har immunforsvar på en eller annen måte blitt svekket. Men i sannhet, alle som noensinne har hatt vannkopper, er utsatt for helvetesild. Viruset som forårsaker vannkopper, et utvalg av herpesviruset, ligger dormant i nerverøttene for livet. Noen ganger oppstår det aldri, men for noen kan det hakke opp igjen som helvedesild. Det tar vanligvis form av utslett, som utvikler seg til et bånd av smertefulle, væskefylte blærer.

Over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen kan noen ganger være en effektiv behandling for helvetesild, men bare når det gjelder smertebehandling. Det er også en sunn fornuftspraksis å ikke klø på blærene eller ødelegge dem, noe som kan føre til infeksjon. Igjen, mens det ikke finnes noen kur, synes noen medisiner å forkorte varigheten av et helvetesangrep.

Den mest effektive helvetesild behandlingen begynner med å begynne med medisinering så snart kløe begynner eller utslett blir tydelig. De mest effektive medisinene er de antivirale legemidlene. De som synes å gi de beste resultatene, går under merkene til Zorvirax® og Valtrex®. Men som medisinsk teknologi øker så gjør oppdagelsen av nye og mer potente antivirale midler. Det er en god mulighet for at nye stoffer i nær fremtid vil vise seg å være enda mer effektive enn de i dagens bruk.

I tillegg til antiviralene, bør smertestillende medisiner ikke motta lindring, vil legene noen ganger administrere kortikosteroider som behandling for helvetesild. Noen mennesker tolererer disse stoffene godt, og andre gjør det ikke, men i mange tilfeller ser de ut til å ikke bare lindre smerte, men også forkorte varigheten av et utbrudd. Videre blir antibiotika kremer eller salver vanligvis påført huden for å avverge muligheten for infeksjon.

Behandling av helvedesild kan kreves lenge etter utslett og blærer har forsvunnet, en tilstand som kalles postherpektisk neuralgi. For de uheldig folkene som er saddled med denne tilstanden, kan smerte tåle for dager, uker, måneder eller til og med år. I slike tilfeller er det få alternativer som sparer for sterke reseptbelagte smertestillende midler og anti-depressiva.