Hvordan velger jeg den beste metoden for fjerning av naturlig vorte?

Å velge den beste naturlige vortefjerningsmetoden kan bare hengslere på hva en person tror vil fungere. Omtrent alt tenkelig har blitt brukt, fjern vorter, inkludert treaske, banan peeling og cashewnøtter. Folkemidlene for vorter har eksistert i århundrer, og historier florerer på hvordan hvert middel kan være effektivt. Disse folkemidlene kan fungere på grunn av forslagets kraft.

Studier gjort så tidlig som 1946 viser at et psykologisk forslag om at et bestemt middel vil virke for fjerning av vorte forårsaket at vorter forsvinner i omtrent halvparten av pasientene. Hvis pasienten tror på ekspertisen til legen eller autoritetsfigur som gir råd, kan forslagets kraft være større. Forskningen var spesielt effektiv hos barn, som kan være mer lystig, med noen vorter forsvinner på bare fire dager.

Noen psykologer tror det er derfor naturlig vortefjerningsmetoder er så varierte og tilsynelatende magiske. For århundrer siden ble det trodd at bare enkelte mennesker var bemyndiget med evnen til å gjøre vorter forsvinne, noen ganger ved hjelp av bare mystiske ord. Andre brukte et stykke potet, hvitløk, urter eller magiske potioner for å behandle vorter. I nyere tid har hypnose blitt brukt til å fjerne vorter.

Apple cider eddik er et hjem rette for vorte fjerning som noen tror er effektiv. Eddiken kan påføres full styrke med en bomullsboll, eller det berørte området kan fuktes i eddik. Ved soaking skal eddik ikke skylles av, men la den tørke. Noen tror at plantarvorter på føttene vil forsvinne med denne teknikken.

Duct tape eller medisinsk tape arbeidet på vorter i en 2002 studie på et militært medisinsk senter. Tape kutt til den nøyaktige størrelsen på vorten ble endret hver sjette dag. Varten ble gjennomvåt i varmt vann og skrapet med en pimpstein hver gang båndet ble tatt av. Vorter gikk bort i mer enn tre fjerdedeler av tilfellene innen en måned, ifølge studien.

Mer enn 100 forskjellige stammer av humant papillomavirus kan forårsake vorter, som er smittsom hvis noen er utsatt for viruset. Plantar warts vises på bunnen av føttene og ligner calluses. Felles wart er preget av en grov overflate, vises ofte på hender og fingre, og kan dukke opp i grupper. Genitalvorter påvirker vaginale, penile og analare, spres ved nær fysisk kontakt, og er knyttet til livmorhalskreft.

Leger bruker vanligvis flytende nitrogen for å fryse vorter, eller en aktuell syre for å drepe sporer. Noen vorter kan bli fjernet kirurgisk, men denne tilnærmingen kan forårsake arrdannelse. Andre leger anbefaler å styrke immunforsvaret for å ta opp viruset som forårsaker vorter.