Hvordan velger jeg den beste over-the-counter rosacea behandling?

Personer som lider av rosacea kan finne lindring fra symptomene med flere typer over-the-counter behandlinger, for eksempel solkrem, naturlige løsninger og svovelbaserte produkter. Den vanlige aknebehandlingen, benzoylperoksid, brukes også som en over-the-counter rosacea behandling. Denne tilstanden har ingen kjent årsak og kan ikke kureres, men de karakteristiske symptomene på synlige blodårer, rød hud og hevelse kan ofte kontrolleres, noe som reduserer forlegenhet og ubehag for pasienten. Rosacea er vanligvis sett på ansikt, nakke og hodebunn også på brystet og baksiden. Det finnes flere typer rosacea, og hver behandles annerledes. Mild og moderat rosacea behandles imidlertid ofte med OTC-behandlinger.

Den mest brukte over-the-counter rosacea behandling er solkrem, vanligvis i en formel med 15 SPF eller høyere. Soleksponering anses å være høy på listen over utløsere av et rosaceautbrudd, og bruk av solkrem kan betydelig begrense de negative effektene av sollys. Rosacea-pasienter anbefales å nøye velge solkremkrem eller lotion som er laget for personer med sensitiv hud. De produktene som inneholder ingredienser som oktylsalicylat, kan forårsake hudirritasjon.

Andre typer OTC rosacea behandlingsalternativer finnes på kjøkkenet. Agurker og kamille brukes ofte til å kontrollere symptomene på denne tilstanden. Noen av de mest grunnleggende og effektive rosacea hudbehandlinger er produkter som inneholder enten en av disse naturlige ingrediensene. Pasienter kan bruke ren agurk til de berørte områdene og skyll av fem til ti minutter senere eller bruk fuktige kamille teposer for beroligende lindring.

Svovelbaserte over-the-counter rosacea behandlinger er også veldig populære. Denne ingrediensen finnes i lotioner og ansiktsrengestenger. Det er ikke uvanlig at pasientene blir anbefalt å bruke begge i kombinasjon for den mest effektive behandlingen av deres rosacea symptomer. Svovel antas å være effektivt, da det inneholder antibakterielle egenskaper og er nyttig i å fjerne døde hudceller og eliminere tilstoppede hudporer.

Benzoylperoksid brukes ofte som en over-the-counter rosacea behandling så vel som for akne og andre hudfeil. Det er vanligst funnet i kremer eller salver og reduserer rødmen og hevelsen i forbindelse med rosacea og akne. Dermatologer advarer om at benzoylperoksid kan tørke og kan faktisk øke tørrproblemer hos enkelte rosacea-pasienter. Pasienter bør slutte å bruke og konsultere sine leger hvis denne vanlige bivirkningen oppstår. I de fleste tilfeller anbefales svovelprodukter for de som ikke kan tolerere benzoylperoksid.