Hvordan velger jeg den beste shin splint-komprimeringshylsen?

Shin splinter kan være forårsaket av en rekke forhold, og de forekommer vanligvis i aktive mennesker – spesielt løpere eller folk som deltar i å løpe sport. En måte å bidra til å lindre noen av smerten fra skinnsplinter og forhindre dem i fremtiden, er å kjøpe en komprimeringshylse, som er et tettsittende stoff som passer godt rundt underbena. Når du velger en skinneplint komprimeringshylse, er det viktig å vurdere størrelsen på ermet, kostnaden og materialene som ermet er laget av.

Et materiale som vanligvis brukes til disse ermene er neopren, som passer veldig tett og utfører funksjonen til hylsen godt. Dette materialet puster ikke spesielt godt, men det betyr at benet kan begynne å svette kraftig, noe som fører til ubehag, overoppheting, eller til og med senking av kroppstemperatur. Andre, tynnere syntetiske materialer som Lycra® kan brukes i stedet for å gi den samme støtten uten å ofre åndbarhet, noe som betyr at plagget kan overføre fuktighet fra huden for å holde huden tørr.

Når du velger en glidelåsskrue, må du forsikre deg om at ermet kan brukes under sokker og sko. Noen er klumpete nok til å forstyrre andre klær, mens andre er tynne og ikke vil forstyrre. Velg den mest komfortable ermet som ikke vil slå seg opp eller forårsake ubehag når det brukes. Prøv å også velge en som er justerbar: mange ermer har krok og sløyfe fester for å tillate brukeren å stramme eller løsne ermet som nødvendig. Det gjør også justeringer under atletiske aktiviteter mye enklere.

Ermen må passe veldig tett for å være effektiv, men hvis den er for stram, kan den begrense blodstrømmen. Ermen er designet for å støtte musklene i bena og forhindre skade eller belastning, og det skal også stimulere blodstrømmen, og dermed gi mer oksygen til musklene. Det kan bidra til å redusere eller forhindre hevelse og væskebygging i underbena, noe som kan føre til skinnesplinter. Å velge en hylse som passer godt, er viktig, men husk at når du setter ermen på, kan sømmen splitte seg fra trykket. En justerbar hylse vil forhindre dette ved å la deg sette ermen på og deretter stramme den, i stedet for å prøve å skyve foten gjennom den lille, tette ermet uten justering.