Hvordan velger jeg den beste stillingen?

Over 80 prosent av verdens befolkning lider av ryggsmerter. En stilling på baksiden kan bidra til å lindre smerte for noen brukere ved å bistå i forebygging og korreksjon av spinal og muskulære problemer. Tilgjengelig i et bredt utvalg av stiler, er det mange faktorer som går inn for å velge den beste stillingen bakstøt for deg. Blant annet bør du vurdere dine spesifikke bakproblemer, materialet som staven er laget av, og hvordan stagen vil se ut når du bruker den.

For å velge den beste stillingen, må du lete etter en som adresserer ditt spesifikke bakproblem. Ulike bøyler retter seg mot forskjellige muskelgrupper, inkludert skuldre, øvre rygg, midt bak og nedre rygg. En ryggstøtte som støtter skuldrene vil sannsynligvis ikke være til stor hjelp hvis du lider av smerter i ryggraden. Bevegelsesbraketter kommer i en rekke stilarter som er designet for å møte ulike behov.

Skulderbøylene passer over skulderen og over midten av brystet. De fokuserer på øvre rygg og skuldre ved å trene skuldermusklene for å holde seg tilbake og rett i stedet for å avrunde seg fremover. Disse er anbefalt for personer som sitter for lengre perioder, for eksempel å jobbe på en datamaskin. Bevegelsesspennbåndet mansjett rundt hver bicep og kobles via spenningsbjelken over øvre ryggen, over klærne. Som skulderstammen anbefales dette for personer som sitter i lengre perioder.

Nedre bærebjelker vikle rundt magen og stabilisere nedre ryggmuskulaturen. Disse brukes primært til ryggsmerter, som forstuinger og stammer, behandling av muskelspasmer, og for de som har behov for gjentatt tunge løft. Full rygg og skulderbraketter passer over skulderen og festes rundt magen. De retter seg mot alle muskelgrupper for å styrke musklene og justere ryggraden for å forbedre stillingen.

Du vil kanskje også vurdere materialet som stillingen er laget av. Ryggbøyler er tilgjengelige i både latex og forskjellige stoffmaterialer. Latexbraketter gir ikke ventilasjon og er stive, og de bør ikke brukes av personer med latexallergi. Stoffbårer er vanligvis mer justerbare og pustende, men kan slites ut raskere.

Spenning og dimensjonering bør også vurderes. For stillingen bakbøylen for å være effektiv, må den gi riktig spenning som holder deg i riktig stilling. Ellers vil tilstanden din ikke bli bedre og kan forverre. Vær oppmerksom på målingene, spesielt i hofte og bryst, som er oppført på brace-spesifikasjonene når du bestiller. For å sikre riktig spenning og dimensjonering, kan du kontakte en helsepersonell for å bekrefte at du har på seg braceen på riktig måte.

Kosmetiske faktorer må også vurderes. Noen foretrekker en brace som er slitt diskret under klær, mens andre ikke bryr seg om det er merkbart. Husk at mens de fleste braces er annonsert som slitt under klær, kan det hende at det er behov for en lys skjorte under brystet for å hindre chafing og sår. Dette er spesielt viktig med tynnfaste stoffmodeller.

Før du kjøper en brace, er det en god idé å konsultere en helsepersonell. Han eller hun kan kanskje anbefale en stil eller merke for dine behov. Hvis du kjøper fra en medisinsk forsyningsbutikk, spør en av de utdannede profesjonelle selgere for hjelp med spenning og liming.