Hvordan velger jeg den beste te-treoljen?

Å velge det beste teetreoljen avhenger mye av hva du vil bruke det til og om du har sensitiv hud eller ikke. Hudtype er en faktor fordi denne oljen er et antiseptisk middel og kan forårsake reaksjon for de med sensitiv eller tørr hud. Å finne en olje som er laget organisk, kan også være noe du vil vurdere.

Tea tree olje har blitt funnet å være en naturlig antiseptisk, og mange bruker det for akne eller fet hud, samt bakterielle og soppinfeksjoner. Hvis du skal bruke den til dette formålet, vil du velge en olje som inneholder en høy mengde terpinen-4-ol, som er ingrediens i te-treolje som har antiseptiske egenskaper. Noen produsenter vil oppgi prosentandelen terpinen-4-ol på flasken, men andre kan ikke. Hvis sistnevnte er tilfelle, kan du prøve å kontakte selskapet direkte.

Hvis du har sensitiv hud, kan en høyere konsentrasjon av terpinen-4-ol forårsake reaksjon i noen, så du bør først prøve oljen på en liten flekk på huden på armen eller benet. Bruk olje med en lavere prosentandel terpinen-4-ol først, og test deretter en med en høyere prosentandel hvis du ikke har en reaksjon. Hvis du har en kjent alvorlig hudfølsomhet, konsulter en hudlege før du tester te-treolje på huden din.

Noen produsenter av tea tree olje blander det med andre ingredienser, som eukalyptusolje. Selv om dette kan lukte hyggelig, kan det ikke være så effektivt å behandle akne eller andre former for infeksjon. Det kan imidlertid være en måte å unngå oljens harde egenskaper. For å sikre at du får mengden tea tree olje du ønsker, sjekk etiketten for ekstra ingredienser før du foretar kjøpet.

Noen merker av tea tree olje kommer i klare flasker, noe som er praktisk fordi du kan fortelle hvor mye olje du har igjen. Ulempen er at eksponeringen for lys kan nedbryte oljen, gjør den mindre effektiv og skape et biprodukt som kan irritere huden. Unngå dette problemet ved å kjøpe olje som er lagret i en mørkfarget flaske.

Hvis du kjøper økologiske produkter, er det viktig for deg å sjekke etiketten på flasken for å sikre at den er sertifisert økologisk. De fleste land har en bestemt forsegling eller merking som sertifiserer det som organisk for å unngå at produsenter gjør falske påstander. Tea tree olje er vanligvis lett tilgjengelig på helsekostbutikker, hudpleiebutikker og online.