Hvordan velger jeg det beste mineralvannet?

Det er ingen streng definisjon av hva som anses som det beste mineralvannet. Begrepet i seg selv er noen ganger brukt til å beskrive vann som ikke er virkelig mineralvann i det hele tatt. Det beste valget ville være vannet som har den beste smaken og tekstur til den personen som drikker den. Blandingen av mineraler påvirker smaken og kan gi svært små helsemessige fordeler, men bare når det gjelder ekte mineralvann som har et målbart mineralinnhold. Det er også viktig å kunne skille det faktiske mineralholdige vannet fra det som bare er rent vann for å velge det beste.

Det er spesifikke retningslinjer som bestemmer hvilke typer vann som kan merkes offisielt som mineralvann. Først må vannet ha minst 250 mineraldeler per million suspendert i vannet. For det andre må den stamme fra en naturlig, beskyttet, underjordisk kilde. Vannet må også ikke ha noen mineraler tilsatt.

Den eneste måten å velge det beste mineralvannet er å smake på forskjellige varianter. Flasken må merkes som mineralvann, ellers kan det ganske enkelt være renset vann fra et lokalt reservoar. Forvirringen kommer fra det faktum at begrepet “mineral” og “flaske” -vann på enkelte områder brukes om hverandre, til tross for nødvendig merking av kilden og innholdet i vannet.

Hver flaske vann inneholder en unik blanding av mineraler som bestemmes av den geologiske sammensetningen av kildeplasseringen. Opprinnelseslandet spiller ikke en stor rolle i mineralinnhold, men sminningen av den underjordiske kilden gjør det. Noen farvann har svært høye konsentrasjoner av mineraler, mens andre har bare det minste som er nødvendig for klassifisering.

Mineralvann kan være brusende, boblende som en karbonert brus. Dette kan oppstå naturlig, gjennom utslipp av gasser i vannet, eller det kan tilsettes gjennom karboneringsprosessen. Når du prøver å velge det beste mineralvannet, kan den som eller misliker karbonering gjøre en stor forskjell.

I USA og noen andre land er det ulovlig å annonsere at mineralvann gir noen helsemessige fordeler, så denne faktoren bør ikke brukes til å bestemme hvilket vann som er best. Selv om ingen studier har vist klart bevis på at vannet gir helsemessige fordeler, kan det gi svært små mengder mineraler til kroppen som kan eller ikke skal absorberes. På samme måte kan vannet inneholde skadelige mineraler, for eksempel høye natriumnivåer, men dette har ikke vist seg å være skadelig.