Hvordan velger jeg det beste vitamin B-supplementet?

Du kan velge det beste vitamin B-supplementet ved å prøve forskjellige alternativer og merke hvilke som har mer merkbar effekt på kroppen din. Mens overdosering på de fleste B-vitaminer er nesten umulig, er det alltid en god ide å sjekke med legen din eller apoteket før du bruker et nytt tillegg. Dette gjelder spesielt hvis du for øyeblikket tar andre medisiner eller kosttilskudd på samme tid.

Symptomene på B-vitaminmangel kan inkludere depresjon, tretthet, og i noen alvorlige tilfeller, et kompromittert immunsystem og metabolisme. Siden disse tingene også kan skyldes mer alvorlige forhold, bør du konsultere legen din dersom du har opplevd noen av disse tingene i mer enn to uker om gangen. Dette vil tillate deg å utelukke eventuelle andre forhold, mens du blir testet for en B-vitaminmangel.

Når du har funnet ut at du mangler tilstrekkelig B-vitaminer i kostholdet ditt, kan du da velge det beste vitamin B-supplementet. De fleste B-vitaminer kommer i kombinasjonsformler kalt et B-vitaminkompleks. Disse formlene inneholder generelt riboflavin, niacin, B-6 og B-12. De fleste ganger blir disse vitaminene bedre absorbert i stedet for å ta dem alle for seg, og de jobber sammen for å gi deg de beste resultatene. Hvis du er spesielt mangelfull i en bestemt B-vitamin, kan det imidlertid være en god idé å ta et individuelt supplement.

I mange tilfeller vil valg av det beste vitamin B-supplementet kreve at du finner den som er enklest å ta og den mest kostnadseffektive. Selv om det er mange dyre vitaminer på markedet, hvis du ikke har råd til å kjøpe dem regelmessig, vil de ikke være til stor nytte. Velg et utvalg som ligger innenfor budsjettet ditt. Du kan også vurdere å ta et vitamin i flytende form i stedet for pilleform fordi de er bedre absorbert av kroppen og lettere å svelge.

For svært alvorlige vitaminmangel, kan du velge det beste vitamin B-supplementet ved å spørre legen din om å foreskrive deg med reseptbelagte vitamin. Dette vil gjøre det mulig for ham eller henne å holde øye med hvor mye du tar og hvor effektiv hver dose er for å lindre symptomene. Legen din kan også anbefale en bestemt type eller merkevare i vitaminet, selv om du bør diskutere eventuelle prisproblemer på forhånd. En resept alternativ kan også være best for de som trenger forsikringen deres for å dekke kostnadene.