Hvordan vet jeg om jeg er allergisk mot penicillin?

Mange mennesker vet ikke om de er allergiske mot penicillin. De kan ha hørt historier om en allergisk reaksjon i barndommen, eller de kan ha ingen til å fortelle dem om allergi mot medisinen. Den raske løsningen på dette er ikke å ta penicillin og finne ut fordi selv den minste mistanke om allergi bør behandles som potensielt farlig.

Det er noen ting som kan gjøres for å teste om en person er allergisk mot penicillin. Den første av disse er å lytte til noen historier. Rapporter om reaksjon på penicillin bør tas alvorlig og fortalt til leger. Allergi kan vare en levetid, og med mindre det er noen grunn til at penicillin er det eneste egnet stoffet for en tilstand, bør det ikke bli prøvd eller brukt.

Likevel viser noen mennesker penicillinallergi som voksne, og dette er vanligvis for en enkelt, enkel grunn. Den første dosen av penicillin forårsaker sjelden en reaksjon. Det er ofte andre gangen folk tar medisinen at det oppstår en allergisk respons. Hvis noen er bekymret for dette, er en mulig måte å sjekke på å gjøre en allergi hudtest med en allergiker. Disse kan være i stand til å fortelle om folk manifesterer en allergisk respons etter å ha mottatt penicillin en gang tidligere.

Det samme rådet vil gjelde for alle som er usikre på å være allergisk mot penicillin. Det er ganske enkelt å finne allergikere i de fleste samfunn som kan verifisere allergi, selv om det fortsatt er teknisk mulig å få en allergisk reaksjon senere. Legene kan ta denne tilnærmingen hvis de absolutt må foreskrive penicillin for å behandle en infeksjon. Når en pasient er usikker, kan de utføre en allergitest først for å avgjøre om allergi eksisterer.

En grunn til at mange finner det så viktig å vite om de er allergiske mot penicillin, er fordi den allergiske reaksjonen på dette legemidlet kan være ekstremt alvorlig og umiddelbart livstruende. De som har hatt en reaksjon i det siste, er svært sannsynlig å oppleve anafylaksi hvis de tar medisinen nå. Dette kan inkludere symptomer som luftslukning, lepper og tunge hevelse, og til slutt bevisstløshet.

I en sykehusinnstilling hvor medisinen blir prøvd etter en negativ hudtest, er sykehuspersonell godt rustet til å håndtere akuttmottak hvis en person er allergisk mot penicillin, ofte før mye av denne reaksjonen manifesterer seg. I hjemmet har folk imidlertid ikke de samme medisinske alternativene og må ringe 911, og håper hjelpen kommer raskt. Av disse årsakene går mange mennesker til en allergiker før de aksepterer resept for penicillin, hvis de er bekymret for at det kan forekomme allergi.