Hvordan vet jeg om jeg har en sakte metabolisme?

Metabolisme er måten kroppen bruker kalorier til å skape energi, og det ser ut til å være noen heldige mennesker på planeten som kan “spise noe” og aldri få et pund. Mange mennesker har en gjennomsnittlig metabolisme, men mangel på visse ting som noen hormoner kan forandre måten kroppen utfører sin kaloriomsetning. Noen ganger er disse endringene naturlige, og andre ganger kan de være et resultat av fysiske problemer. Avhengig av hva som skaper problemet, vil det være forskjellige symptomer på langsom metabolisme.

For eksempel mister kvinner som går gjennom overgangsalderen tilgang til hormoner som østrogen, som spiller en sterk rolle i å bidra til å holde vektøkning til et minimum. I løpet av de reproduktive årene er kaloribehovet vanligvis høyere fordi det kreves noe fettlagring dersom kvinner velger å ha barn. Etter overgangsalder har kvinner en tendens til å trenge færre kalorier, og de blir lettere, spesielt rundt midseksjonen. Det er sant at kvinner etter overgangsalderen har en langsommere metabolisme enn de gjorde før overgangsalderen, selv om noen kvinner kanskje ikke merker en betydelig forskjell, spesielt hvis de spiser sunn kosthold og får mye mosjon.

En av hovedårsakene til den sanne “sakte metabolisme” er lav skjoldbruskhormon, som faktisk er ganske vanlig og kan forekomme hos menn og kvinner. Symptomene er vanligvis oppført som identiske med dem for hypothyroidisme, og mange mennesker kan bety lav skjoldbrusk når de sier langsom metabolisme. Disse symptomene er tretthet, lett vektøkning, vanskeligheter med å gå ned i vekt, tørkehud, sprø negler, lavere enn vanlig kroppstemperatur ved middagstid, menstruelle uregelmessigheter, depresjon og signifikant hårtap. Ikke alle symptomer må være tilstede for hypothyroidisme å eksistere.

Skjoldbruskkjertelen, når de ignoreres, kan ha kumulativt destruktive effekter på kroppen, inkludert for tidlig aldring og tidlig nedbrytning av mental skarphet. Komme sjekket for skjoldbruskkjertel lidelse når noen av disse symptomene er tilstede, eller hvis stoffskiftet er mistenkt, er vel verdt det. For de som i utgangspunktet viser litt høye skjoldbruskstimulerende hormonnivåer, men normale skjoldbruskkjertel 3 og skjoldbruskkjertel 4 nivåer, kan det være viktig å spørre leger til antistofftesten for skjoldbruskkjertelperoxidase. Dette kan diagnostisere Hashimoto’s skjoldbruskkjertel, den vanligste autoimmune skjoldbrusk tilstanden, og en som ofte blir savnet.

En annen måte folk kan se på stoffskiftet, er å prøve å oppsummere kalorier de forbruker mot kalorier som er brent. Å finne ut nøyaktig hvor mange kalorier som brennes, kan være vanskelig, da dette vil avhenge av størrelse, muskelmasse og aktivitetsnivå. Selv intensitet under aktivitet kan endre tellingen, men ved hjelp av en kalorieteller kan folk få et rimelig estimat av kalorier som forbrukes hver dag. De kan også holde styr på hvordan kalorier de kan ta med. Med moderat aktivitetsnivå og moderat kaloriforbruk (avhengig av størrelse, alder og kjønn) skal vekten holdes stabil, men hvis den øker, kan metabolismen være årsaken.

Noen ganger kan andre ting medføre sakte metabolisme, og de store symptomene kan bare være vektøkning. Dette kan inkludere sultende eller ikke spise regelmessig. Folk som ikke spiser med jevne mellomrom har en tendens til å slutte å miste vekt eller til og med vinne det, fordi kroppene deres kan begynne å spare så mange kalorier som de kan. Medisiner kan også endre måten noen organer håndterer kalorier, og kan redusere kroppens evne til å behandle kalorier.

Det som burde være imponert over de fleste er at vektøkningen uten andre symptomer, og at det ikke er noen vekstfremkallende medisiner som skyldes langsom metabolisme. I stedet kan det bare bety for mange kalorier går inn i kroppen for nåværende aktivitetsnivå. Det er en løsning for dette. Analyser diett og avgjøre hvor du skal kutte kalorier og legge til aktivitet i den daglige menyen, slik at flere kalorier blir brent. Skulle disse tiltakene være ineffektive, må du kontakte legen for mer råd eller testing.