Hvordan vet jeg om jeg har ørevoks oppbygget?

Du kan kanskje fortelle om du har ørevoks oppbygget fordi øret ditt kan føles tilstoppet, og du kan også ha problemer med å høre. Det er også sannsynlig at du kan oppleve smerte i øret som inneholder overskytende ørevoks. Hvis du har bygd opp i ørene dine, kan du også se voksen like utenfor øret. Selv om voks er generelt gunstig, kan det føre til problemer når det blir påvirket inne i ørene fordi det kan herdes og kan være vanskelig å fjerne.

Hvis ørene dine føler seg tilstoppet, ligner når du kjører eller flyr i høye høyder, kan ørevoks oppbygge være ditt problem. Du kan til og med få følelsen av at noe blir lagt inn i øret ditt, som du ikke helt kan fjerne. Når ørene føler seg tilstoppet på grunn av å reise i høye høyder, kan følelsen vanligvis lindres ved å svelge eller blåse luft gjennom nesen. Hvis du prøver disse tingene og ørene dine fortsatt ikke avkler, kan overskytende ørevoks være problemet. Det er viktig å merke seg at noen ganger kan forkjølelse eller allergi forårsake væskeoppbygging inne i ørene, noe som også kan skape den tilstoppede følelsen. Hvis du har noen forkjølelse eller allergi symptomer, kan du ikke faktisk ha et øre voks problem.

Overflødig ørevoks kan også føre til problemer med hørselen. Hvis lydene virker sløyfe på hver side av hodet, og du opplever også den tilstoppede følelsen inne i øret, er det en mulighet for at du har for mye voks. I de fleste tilfeller vil din hørsel komme tilbake til normal så snart overskuddet er fjernet. Du kan også oppleve smerte i øret, ligner på det du kan føle når du har øreverk. Smerteavlastere kan hjelpe deg med å håndtere denne smerten til du kan få voksen fjernet.

Du vil kanskje vurdere å se i et speil for å sjekke om du kan se voks som kommer ut av ørene dine. Hvis du kan, og du opplever også smerte eller tilstoppet følelse, er det sannsynlig at du har ørevoks oppbygget. Du må sannsynligvis se en medisinsk profesjonell i stedet for å prøve å få voksen ut selv. Noen væskeavfallsbehandlingsprodukter er tilgjengelige i disken, men medisinske fagpersoner anbefaler ikke å sette bomullspinner eller andre gjenstander inne i ørekanalen hvor voksen legges inn. Du kan faktisk presse voks lenger inn i ørene, gjøre mer skade enn godt, eller ødelegge øretrommen. En helsepersonell kan fjerne voksen uten å forårsake ytterligere skade på ørene dine.