Hvordan virker antacida?

Antacida øker pH-nivået i magen for å redusere halsbrann, fordøyelsesbesvær og syre refluks forbundet med en sur mage. Det er fire viktigste antacida typer som brukes til å øke pH nivåer. Selv om det er trygt, kan hovedbestanddelen som brukes i hver type antacid forårsake helseproblemer for personer med høyt blodtrykk, nyreproblemer eller bein sykdom. Ved hjelp av denne løsningen vil det være sannsynlig at en person som lider av en sur mage, ikke vil pådra seg ekstra helseproblemer eller mageproblemer.

Et natriumbasert antacid bruker natriumbikarbonat til å nøytralisere magesyre. Natrium som brukes i denne typen antacida nøytraliserer syre raskt, men øker blodtrykket og bør unngås av personer med høyt blodtrykk eller hjertesykdom. Høyt blodtrykksberettigede personer bør konsultere lege før de tar noen over-the-counter natriumbaserte antacida. Tre andre ingredienser brukes som er trygge for personer med høyt blodtrykk, men kan forårsake andre potensielt farlige helseproblemer hvis de brukes overdrevet.

Kalsiumbaserte antacida er trygge for bruk av personer med høyt blodtrykk, men kan ha negative virkninger for personer utsatt for nyrestein eller personer som lider av forstoppelseproblemer. Enten kalsiumkarbonat eller kalsiumfosfat gir nøytraliserende kraft for kalsiumbaserte antacida. Begge er like effektive i nøytraliserende magesyre, i store doser eller med hyppig bruk, vil kalsium forårsake nyrestein eller forstoppelse når de brukes jevnlig over et kortere tidsrom. I ekstreme tilfeller kan kalsiumet tette nyrene til det punktet at blodet ikke kan sirkulere riktig, noe som kan føre til at nyrene slår av. En annen type antacid trygt for høyt blodtrykk bruker en annen ingrediens som påvirker en persons nyrer og bein.

Aluminiumbaserte antacidae forårsaker også nyrestein og forstoppelse, men har ytterligere bivirkninger som kan svekke bein og forårsake viktige næringsstoffer å forlate takkerens kropp. Til forskjell fra antacida typer har aluminiumbaserte antacida vist seg å være trygge for personer med normal nyrefunksjon, med mindre den aluminiumbaserte antacida inneholder magnesiumsalter. Denne kombinasjonen kan føre til at blodtrykket faller, slik at personer med lavt blodtrykk bør unngå denne kombinasjonen i en antacid. Alle antacida typer som inneholder aluminium bør unngås av personer som lider av osteoporose, da aluminium fjerner kalsium fra kroppen.